Diákújságíró Képzés Debrecenben

Az Amerikai Kuckó Debrecen és a Hang-Kép Egyesület angol nyelvű diákújságíró képzést szervez középiskolás fiataloknak. A műhelymunka sorozat célja a már elhivatott diákoknak átfogó képzést nyújtani arról, hogyan használhatják eszközként a különböző média csatornákat (fénykép, videó, újságírás) szűkebb és tágabb közösségük bevonására és aktivizálására, valamint hogyan segíthetik elő környezetük érzékenyítését különböző társadalmi problémákra – hatékony vizuális üzenetekkel.

A 10 alkalmas képzéssorozatra olyan 12 és 18 év közötti tanulók jelentkezését várjuk, akik már rendelkeznek minimális tapasztalattal blogírás, iskolai újság szerkesztése, sulirádió vagy akár közösségi online platformok tartalmi szerkesztésében, érdeklődnek a fotózás és videózás iránt és munkájukkal segíteni szeretnék iskolai közösségüket vagy lakókörnyezetüket.

A műhelymunkák gyakorlatalapúak, a résztvevők aktív részvételére építenek, a játszva tanulás módszertana a hangsúlyos. Minden gyakorlat során az angol nyelvet használjuk, de a csapatépítés, a vizuális élmények és a közös nem-formális alkotási folyamat mind segíti az angol nyelv könnyebb használatát. A képzés a regisztrált és visszaigazolt fiataloknak ingyenes.

Jelentkezés módja: maximum egyoldalas motivációs levél angol nyelven:

– írd le egyszerűen miért is szeretnél jelentkezni erre a képzéssorozatra,

– hogyan tudnád használni a tanultakat a helyi környezetedben, a jövőd során,

– jelezd még: név, iskola, életkor

A jelentkezésedet küldd a debrecen@americancorner.hu email cím 2017. március 16-ig!

A foglalkozások keddenként délután lesznek.

Tervezett első alkalom: 2017. március 21., kedd 15:30

Helyszín: Amerikai Kuckó Debrecen, Méliusz Juhász Péter Könyvtár, 4026 Debrecen, Bem tér 19/D

Résztvevők száma maximum: 15 fő

Facilitátor/tréner: Keresztesi Andrea, Hang-Kép Egyesület

Filming

Add a Comment