Önkéntesektől Önkénteseknek – Hungary Guide

A Magyarországon tartózkodó külföldi önkénteseknek készített „Hungary Guide” címmel filmes oktató anyagot a debreceni Hang-Kép Egyesület fiatal önkénteseivel. A 20 perces angol nyelvű film keretében animációs betétfilmeken keresztül ismerhetik meg a nézők a magyar népszokások és ünnepek mellett a fröccsöt, a pálinkát és a zsíros kenyeret, illetve azok történetét.

HG_intro

Az akár 11 rövid részben is vetíthető filmben helyet kaptak olyan témák, mint a magyar vendégszeretet, utazási tippek, híres magyarok, vagy akár a csocsó és a pénz is. Sok külföldi fiatal szembesül azzal, hogy Magyarország szinte minden városában van egy Kossuth tér, utca vagy szobor, így a fiatal alkotók szándéka volt, hogy bemutassák, ki is volt Kossuth Lajos.

A film megvalósításában az Európai Önkéntes Szolgálat (European Voluntary Service, azaz EVS) keretében Debrecenben tartózkodó önkéntesek és debreceni fiatalok működtek közre, annak érdekében, hogy a más országokból Magyarországra érkező fiatalok kezdeti beilleszkedését minél inkább megkönnyítsék.

A teljes film letölthető:

http://www.dailymotion.com/video/xdgh0k_hungary-guide-the-movie_shortfilms

A 11 rész letölthető: innen

Add a Comment