Vox Iuventutis

A Vox Iuventutis (Az Ifjúság Hangja) egy olyan 14 hónapos programsorozat melynek a célja a közéleti elköteleződés és az aktív részvétel erősítése, a társadalmi tudatosság növelése és a véleményformálás erősítése a fiatalok körében.

vox02

A projekt 4 szervezet együttműködésében valósul meg. A projektben résztvevő 20 fiatal különböző szemináriumok során, nem-formális tanulási módszerek segítségével dolgozz fel olyan kérdéseket mint az önkormányzatok szerepe, az ifjúsági érdekérvényesítés, a média hatása a fogyasztási szokásokra vagy a médiatudatosság és a fiatalok hangjának színterei. A szemináriumok során számtalan döntéshozóval, közéleti személyiséggel, tanácsadóval készítenek interjúkat, beszélgetéseket fókuszálva az őket érdeklő kérdésekre, amelyeknek az eredményeit saját csatornáikon keresztül osztanak meg másokkal.

A fiatalok egy táborban fejlesztik demokratikus érdekérvényesítési képességeiket és készülnek fel egy ifjúsági fesztiválra, ahol egy Demokrácia Sátrat töltenek meg játékos gyakorlatokkal a kortársaik bevonása és tájékoztatása érdekében, illetve felállítanak egy közéleti színpadot, ahol román, magyar és EUs döntéshozók, képviselők, illetve a helyi fiatalok nagy számban cserélhetnek véleményt egy-egy ifjúságpolitikai kérdésről.

A projekthez több önkéntes akció is kapcsolódik.

http://voxiuventutis.tumblr.com/

 

One Comment

Add a Comment