2022. évi tavaszi-nyári ingyenes programok

Az oldal folyamatosan frissül amint megnyílik a regisztráció (online linkek) és információs csomagok jelennek meg a részletekről és beutazási szabályokról az egyes projektek kapcsán. Lehet csak 1 vagy akár több programra is jelentkezni. Minden résztvevő maga köteles gondoskodni arról, hogy utasbiztosítást kössön az út teljes időtartamára, azon túl a projektek ingyenesek (repülős utazás esetében a repülőjegy árát a résztvevőnek szükséges megelőlegezni, amit a helyszínen vagy utólag térítenek a szervezők). Minden projekt előtt egy felkészítő találkozó során tisztázzuk a részleteket, közösen tervezzük meg az utazást, egyéb kérdéseket.

Dátum: 2022. április 12-21. (tavaszi szünet)

Helyszín: Belorado (Burgos) – Spanyolország

A programról röviden: Erasmus+ támogatott ifjúsági csere (tábor) Media & You, médiatudatosság, tartalom gyártás, álhírek. Utazás repülőgéppel közösen Budapest – Madrid útvonalon, onnan szervezett, privát busszal mennek a csoportok a helyszínre. Szállás ifjúsági szálláson, emeletes ágyas szobák. Az utazást, a szállást, napi 3-szori étkezést az EU program (Erasmus+) támogatja. Ennél a projektnél letétet kérünk a repülőjegy foglalások biztosítékaként. Szigorúan alkoholmentes és dohányzásmentes program. A játékos programok angol nyelven zajlanak, minimális társalgási angol szükséges.

Résztvevők:  16-18 éves fiatalok (6 fő/ ország) + 2 felnőtt csoportvezető

Országok: Magyarország, Spanyolország, Lettország, Törökország, Olaszország

Jelentkezési lap

Dátum: 2022. május 6-15.

Helyszín: Olaszország északi része (Lombardia), Ligonchio település, egy természetvédemi parkban

A programról röviden: ifjúsági csere, téma: Beyond inter-culturalism, multi-culturalism. A szállás ifjúsági szálláshelyen, a szállást, étkezést és az utazás költségét az Erasmus+ program fedezi. Utazás repülővel Bolognába, majd onnan közös transzfer busszal Ligonchioba, vissza repülővel Milánóból. Debrecen és a Budapest Liszt Ferenc repülőtér között transzfert biztosítunk. Biztosítást szükséges kötni, illetve zsebpénzre lesz szükséged. Közepes angol nyelvtudás mindenképpen szükséges. Tervezett program: itt

Résztvevők: 18-30 éves fiatalok (5 fő) + 1 csoportvezető, összesen 30 fő a következő országokból: Magyarország, Olaszország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó

Jelentkezés: email a hangkepe@gmail.com címre (név, kor, lakóhely megjelenítéssel) 2022.04.19-ig

Dátum: 2022. augusztus 7-16.

Helyszín: Le Juch, Bretagne – Franciaország

A programról röviden: Építőtábor (workcamp) a Francia-Német Alap támogatásával, a program ötvözi a nyelvtanulást (magyar, francia, német) és kommunikációt segítő nyelvi animációkat (játékos gyakorlatokat), a művészeti tevékenységekkel (linómetszés, festés) és a napi munkát (ezúttal egy bio zöldségeket termesztő közösségnek segítenek a fiatalok). Nyelvtudás nem szükséges hozzá, a csoportvezetők fordítással és közös szótár megalkotásával segítik a kommunikációt (a projekt nyelve: francia, német, magyar… testbeszéd kiegészülve alap angol szavakkal is). Szállás sátrakban. Utazás repülővel Párizsig, onnan vonattal.

Résztvevők: 16-23 éves fiatalok (7 fő) + 1 csoportvezető, Magyarország, Németország, Franciaország

Jelentkezési lap (jelentkezési határidő 2022. május 20-ig)