Médiatudatosság – Ifjúsági csere Macedóniában

Social Media Literate SAFE-EMPOWER-ENGAGE volt a címe annak a nemzetközi ifjúsági cserének, amit 2018. június 15. és 23. között rendeztek meg Strugaban, Macedóniában. A 18 és 30 év közötti magyar, dán, finn, török, görög és macedón fiatalokkal közösen megvalósított program központi témája a közösségi média tudatos használata volt. A tábor során a résztevők nem-formális módszerek segítségével dolgozták fel a médiatudatosság témáját egyebek mellett szerepjátékok, vita, interaktív bemutatók, blog írás, fotózás és videó készítés segítségével. A projekt során készített fotókat, videókat és bejegyzéseket a projekt Facebook oldalán, Twitteren és Instagramon is lehet követni.

Magyarországot a Hang-Kép Egyesület szervezésében 6 fiatal képviselte a nemzetközi programon, ők így számoltak be a projektről:

Dóri: Nagyon élveztem a cserét,életem egyik legnagyobb élménye volt. Sokat tanultam a média használatról és hogy hogyan működnek a közösségi oldalak valójában. Sok új kultúrát ismertem meg és életre szóló barátokra találtam. Rengeteg nevetés, projekt-munkák és jókedv jellemezte ezt az egy hetet ami életre szóló emlék marad.

Anna: Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen kiváló csapattal vehettem rész a cserén. A médiatudatosság mellett a leghasznosabb amit tanultam, az volt, hogyan dolgozzunk csapatban olyan emberekkel, akikkel nem beszélünk közös nyelvet. Érdekes témák kerültek elő és jó volt hallani megismerni mások nézőpontját. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki új ötletekkel tért haza. Köszönöm ezt a lehetőséget:)

Kamilla: Nagyon örülök, hogy részt vehettem ebben a programban, mivel a témával kapcsolatban eddig is érdeklődtem és örültem, hogy az eddigi tudásomat tudtam hasznosítani. Az elvárásaim magasak voltak a programmal kapcsolatban, amit sikerült teljes mértékben teljesíteniük. Nagyon élveztem, hogy új embereket ismerhettem meg és együtt dolgozhattam velük. Köszönöm a lehetőséget!

Zsófi: A csere egy felejthetetlen élmény volt számomra, felejthetetlen csapatokkal. Sokat tanultam a közösségi média sokszínűségéről és lehetőségeiről. A program ráébresztett, mi minden tudunk alkotni rövid időn belül kreativitással és csapatmunkával, mert mindenki értékes dolgokat tud hozzátenni a közös munkához. Nagyon köszönöm!

Márk: Nagyon élvezetes néhány napon vagyok túl, ahol mind új barátokat és új ismereteket szereztem. A közösségi média használatáról és annak veszélyeiről kaptam bővebb ismereteket, de legfőképpen más kultúrákba nyerhettem betekintést. Ezen remek csere után mindenkinek csak ajánlani tudom a hasonló programokat.

A projekt az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával valósult meg.

macedonia_ificsere01A magyar csapat és az erő, amit képviselnek

 

 

Add a Comment